Eigenschappen

Prijs:
€ 4250
Tijdsduur:
30 minuten
Geluid:
Geluid tot 400 personen
Vraag offerte aan

Piet Veerman boeken?

Piet Veerman BOEKEN OF INHUREN VOOR EEN OPTREDEN?

Of het nu gaat om een personeelsfeest, bedrijfsfeest, bruiloft, open dag, zakendiner, conferentie of relatiedag; wij weten precies welk entertainment we aan u moeten voorstellen. Met jarenlange ervaring in het verzorgen van entertainment op de meest uiteenlopende feesten en evenementen zijn we hét artiestenbureau bij uitstek. Neem dus vandaag nog contact met ons op, we zijn u met plezier van dienst!

Wilt u gratis een offerte van Piet Veerman ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Piet Veerman plaatsen? Vraag dan een offerte aan!

Extra informatie over Piet Veerman

Piet leerde van zijn moeder schilderen en van zijn vader (die meerdere muziekinstrumenten bespeelde) leerde hij muziek spelen. Hij wist nog niet of hij iets wilde gaan doen met schilderen of met de muziek. Toen hij ongeveer twaalf was kreeg hij zijn eerste eigen gitaar. Later bleef hij ook schilderen.

Met zijn neef (die ook een gitaar had) leerde hij de akkoorden aan door erbij te zingen en vormde hij een duo, waarmee ze vooral bescheiden optredens gaven en op het schoolplein speelden. Uiteindelijk werd zijn neef gevraagd om bij een andere groep te komen. Hij vroeg Piet Veerman mee en Veerman ontwikkelde zijn gitaarspel zodanig dat hij de leadgitarist werd.

Uiteindelijk werd Veerman de leadzanger van de Cats door een stijlwijziging. Deze stijlwijziging zorgde voor veel hits, waaronder ‘Why’ en ‘One Way Wind.’ The Cats worden gezien als de grondleggers van de Palingsound: een term die symbool staat voor uit Volendam afkomstige popmuziek. In 1975 kregen The Cats de mogelijkheid om soloalbums uit te brengen en Piet Veerman deed dit als eerste.

Toen The Cats daarna (in 1976) weer bij elkaar kwamen, brachten ze een single uit met de toepasselijke titel: ‘We Should Be Together.’ Ook zijn solonummers ‘Saylin’ Home’ en ‘Walking Together’ werden grote hits.

Tijdens zijn carrière veranderde hij verschillende keren zijn muziekstijl. Zo experimenteerde hij met reggae en soul.

Bekijk optreden van Piet Veerman

Vragen over het boeken van Piet Veerman?
Bel gratis 0800 222 000 2

Offerte Piet Veerman aanvragen bij PartyBookers:

Gegevens optreden
Uw Gegevens
Advies of hulp nodig?
Neem contact op